woensdag 14 april 2010

NESTLÉ-UPDATE

Een tijdje geleden liet ik een filmpje zien over Nestlé en de palmolie in hun producten.

Hier een update welke ik via mijn mail kreeg:

Commotie in de hele palmoliesector
Helaas gebruikt Nestlé nog steeds palmolie van Sinar Mas, de grootste palmolieproducent en kampioen ontbossing van Indonesië. Nestlé heeft dan wel de directe contracten met Sinar Mas opgezegd, maar de meeste palmolie wordt ingekocht via derden, zoals de Amerikaanse multinational Cargill. Ook Cargill heeft gereageerd op onze campagne. Het bedrijf zegt begin mei te zullen beslissen of het stopt met palmolie van Sinar Mas. Om ervoor te zorgen dat Cargill de enige juiste beslissing neemt, moet Nestlé ook deze toeleverancier onder druk zetten.

Steun van de president van Indonesië
Afgelopen week verklaarde ook de Indonesische president Yudhoyono dat hij de zorgen van Greenpeace en andere maatschappelijke organisaties over de illegale ontbossing in Indonesië deelt. Hij vindt dat er hard opgetreden moet worden tegen de maffiapraktijken van illegale ontbossers. Greenpeace is samen met een aantal andere organisaties uitgenodigd om te komen praten over dit onderwerp. Dit laat zien dat onze strategie in Indonesië heel goed werkt!

Greenpeace actiekamp opzettelijk in brand gestoken

Minder goed nieuws is dat onze collega's in Indonesië op een gewelddadige manier worden tegengewerkt. Ons Climate Defenders Camp op Sumatra is gisteren opzettelijk in de brand gestoken. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Vanuit dit kamp voerde Greenpeace samen met de lokale bevolking actie tegen de ontbossing. Kijk hier voor het hele verhaal en foto's van het afgebrande kamp.

Blijf de druk dus opvoeren! Deel onze KitKat-video met je vrienden, bijvoorbeeld via Hyves of Facebook.