donderdag 6 mei 2010

ZOOM IN OP FOTO VAN HET ABELL 315 CLUSTER

De indrukwekkende grootte van het heelal is te zien op een nieuwe foto van ESO’s La Silla observatorium. Het observatorium heeft een foto gemaakt van duizenden verre sterrenstelsels die deel uitmaken van het Abell 315 cluster. De groene, blauwe en rode streepjes op de foto zijn asteroïden.
---> LEES VERDER <---

3 opmerkingen:

  1. Daar wordt je stil van. Als je nou weet wat een lichtjaar is (9.460.730.472.580,8 kilometer) en dit zijn er miljoenen dus onbereikbaar ver.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oké oké ik ben niet zo goed met getallen en triljoenen en biljoenen, laat staan hoever één miljard kilometer zou zijn.
    Dus een lichtjaar is de afstand die het licht in één jaar afgelegd. Per seconde is dat 299.792,458 kilometer dus bijna 300.000 kilometer zeg maar 7 1/2 keer rond de aarde in één seconde.

    Dus er moet een andere manier van reizen worden gezocht en sneller dan het licht ? ? ? wat volgens de geleerden onmogelijk zou zijn of toch weer niet. Beam me up Scotty ;-D)))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, het lukt mij ook niet om het me met die getallen voor te stellen. Ik vind het sowieso moeilijk mij het heelal voor te stellen. Ik heb nog maar net geleerd wat een supercluster is ^^ En moet je dit lezen:

    Wikipedia:
    Superclusters zijn nog niet de grootst bekende structuren in het heelal. De grootste structuur die men tot nu toe heeft kunnen vaststellen is de Grote Muur (ondertussen is er een blijkbaar nog grotere muur ontdekt). Dit is een enorme wand van sterrenstelsels, waarvan ook de Lokale Supercluster deel uitmaakt. Ze wordt omgeven door enorme lege gebieden. Hiermee lijkt het heelal op een schuimbad, met lege zeepbellen omgeven door wanden van sterrenstelsels.
    (http://nl.wikipedia.org/wiki/Supercluster)

    BeantwoordenVerwijderen

♡♡♡♡♡♡♡