dinsdag 22 februari 2011

NIEUW STERRENBEELD?

slangendrager 001 copy
Illustratie: MTWVDB (Marijke van den Berg)
Al gehoort van het nieuws (nu alweer oud nieuws, ik loop altijd wat achter) dat een vergeten sterrenbeeld weer in onze dierenriem geplaatst wordt? Dit om de verschuiving van de periode waarin je sterrenbeeld valt recht te zetten, of omdat de dierenriem al die tijd niet compleet was. 
Dus mensen die een schorpioen zijn of een boogschutter hebben kans om te veranderen in ... 
... een slangendrager !!! Met als extra skill dat ze het geheim van het leven kennen ... 
(Lees via deze link meer over dit geheimzinnige sterrenbeeld).

NOS/headlines:
Er is deze week online opschudding ontstaan na een artikel in een Amerikaanse krant. Volgens astronomen zit onze dierenriem er al duizenden jaren naast door de afwijkende aardas. Daarom willen zij een nieuw sterrenbeeld toevoegen aan de twaalf bestaande.
Wie tussen 29 november en 17 december geboren wordt, is een Ophiuchus of Slangendrager. En daardoor ontstond paniek, want dat zou betekenen dat de hele horoscoop niet meer klopt. De Babyloniërs geloofden dat de positie van de zon tijdens een geboorte invloed had op het karakter. Maar de baan van de zon heeft na duizenden jaren een afwijking waar ze geen rekening mee hielden. 

"Oud nieuws"
Maar alle paniek is nergens voor nodig, zeggen astrologen. Volgens hen gaat het over "oud nieuws" en moeten we ons geen zorgen maken over de verschuiving in onze sterrenbeelden. De westerse astrologen gebruiken over het algemeen een systeem dat gestoeld is op de seizoenen en niet op het wetenschappelijke Babylonische systeem dat op sterren gebaseerd is.

(Meer lezen doe je via deze link (bron)


Niburunews:
Hernieuwde interesse
“Technisch gesproken bevindt het zich in de dierenriemgordel net als de andere dierenriemtekens,” zei astronoom Adam Kremer. “Maar het is nooit toegevoegd aan de dierenriem, het was altijd daar, niets is veranderd.”
Wat wel is veranderd is de hernieuwde interesse in het hemelteken. De Minnesota Planetarium Society wil het dertiende teken bij de dierenriem, wat een signaal zou kunnen zijn voor een verandering in de astrologie. In plaats van 28 dagen, zou een teken dan drie weken gelden. In het geval van Schorpioen zou dit zes dagen zijn.
“Als we een sterrenbeeld willen toevoegen, moeten we de manier waarop we astrologie bedrijven veranderen,” zei Peacock. “Want we kunnen niet één dierenriemteken verkorten naar zes dagen, dat is gekkenwerk.”

Peacock stelt voor dat onderzoek wordt gedaan voordat veranderingen worden doorgevoerd.
Slangendrager staat voor wijsheid, heling en architectuur. Het sterrenbeeld behelst een persoon die een slangachtig wezen bedwingt.
Eenheidsbewustzijn

De Slangendrager staat voor de sjamaan en is de bewaker van de levensenergie. Hij/zij kent het geheim van het leven. Zijn/haar voet wijst naar het galactische centrum, de Bron en verbindt ons met dit Hogere Zelf.
Het brengt de vrouwelijke en mannelijke waarden in ons samen en schenkt ons eenheidsbewustzijn. Slangendrager helpt ons met de laatste stappen in onze ontwikkeling richting Ascentie. Het teken wijst de weg naar het centrum van de melkweg, waarmee wij en onze Zon in één lijn staan.
“We hebben vrije wil,” legt Peacock uit. “We hebben allen een bewustzijn, de mogelijkheid om te leren, dus we kunnen dit zien als de basis van de persoonlijkheid maar het omvat zeker niet de gehele persoonlijkheid.
Zo zou de aangepaste dierenriem eruit zien als het aan de Minnesota Planetarium Society lag:
Steenbok: 20 jan. – 16 feb.
Waterman: 16 feb. – 11 maart
Vissen: 11 maart – 18 april
Ram: 18 april – 13 mei
Stier: 13 mei – 21 juni
Tweelingen: 21 juni – 20 juli
Kreeft: 20 juli – 10 aug.
Leeuw: 10 aug. – 16 sept.
Maagd: 16 sept. – 30 okt.
Weegschaal: 30 okt. – 23 nov.
Schorpioen: 23 nov. – 29 nov.
 

Slangendrager: 29 nov. – 17 dec.
Boogschutter: 17 dec. – 20 jan.

(Meer lezen doe je via dez link (bron)


Wist je trouwens dat de periode die bepaald welke sterrenbeeld je bent aan het veranderen is?
"Door de verschuiving van de periodes met een maand zijn de meesten onder ons in een aangrenzend sterrenbeeld beland." 
 Lees meer hierover in het volgende artikel: DIERENRIEM 2.0 op de website van Grenswetenschap.

Ik blijf gewoon een Vissen bytheway... Maar mijn moeder bijvoorbeeld wordt een ram (was een stier) en mijn vader wordt een stier (was een tweelingen) : O Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken haha : P

Ook leuk om te lezen is het volgende artikel, welke goed bij dit onderwerp past.
(klik hier voor de link naar het artikel op de website grenswetenschap)
Ik lees hier uit voor:
"Als de wind uit het westen komt, word je ook niet verplicht om naar het oosten af te buigen. Met een beetje 'wil' loop je gewoon rechtdoor. Zo zit het ook met de astrologie. Iets anders is dat de gemiddelde mens zich niet zo goed bewust is van zijn innerlijke neigingen. Veel van zijn doen en laten wordt bepaald door sociale druk. Zo kan het zijn dat iemand met een, in astrologische zin, groot talent voor kunst er veiligheidshalve toch maar voor kiest om boekhouder te worden. Hypotheek et cetera, begrijpt u wel. Zo heeft het niet veel gescheeld of Johan Cruijff had in zijn jeugd niet voor voetbal maar voor honkbal gekozen."