dinsdag 2 oktober 2012

ENCHILADAS 2.0 ♥



ENCHILADAS 2.0

ik heb mijn favoriete recept aangepast
nu zitten er meer groenten in
nu is het nog meer lekker : )



 
♥ ♥ ♥



 
INGREDIENTEN 
VOOR 4 PERSONEN

400 gram kipfilet

200 gram geraspte kaas
blik met blokjes tomaat
2 blikjes tomatenpuree 
(of 1 iets grotere) 
knoflookvlokken
(of een teen)
een dikke ui
150 gram kidneybeans
150 gram mais
een rode paprika
olijfolie
chilipoeder
pikante paprikapoeder
8 grote tortillaas


BEREIDING:

de kip in stukken hakken
daarna 10 minuten koken in een pannetje

ui en paprika in kleine stukjes
eerst de ui bakken in olijfolie
daarna paprika en knoflook erbij


kip afgieten en af laten koelen

blokjes tomaat en puree bij de paprika/ui mix in
blik van tomaten vullen met water en er ook bij
chili- en paprikapoeder erbij doen
5 minuten laten sudderen


de kip in kleine stukjes plukken
mais en kidneybeans erbij


dan met een gaatjeas lepel zoveel mogelijk
paprika en ui uit de saus scheppen 
en bij de kip/mais/beans in doen 
ook een kwart van de kaas erbij
en omroeren

nu ga je de tortillas door de overgebleven sous heen halen 
en om de beurten 1 minuut bakken om en om
in een koekenpan met olijfolie

op een bord maak je een stapel met de tortillas
en daarna ga je het kipmengsel in de tortillas vouwen
bij het eerder verschenen recept zie je beter hoe je dat doet:

bovenstaande komt van mijn oudere recept
en dit is een linkje er naar toe

ovenschaal invetten
beetje van de overgebleven saus onderin
de rolletje erin leggen op een rij
de rest van de saus erover
de rest van de kaas erover


 in de voorverwarmde oven op 175 graden
en 20 minuten (30 als het te veel was afgekoeld)





 ^ ___ ^ ♡

 ILLUSTRATIE en foto's
ILLUSTRATIE (laatste met het hartje en "ME GUSTA" ) 
Alfred Linde EN MTWVDB (Marijke van den Berg)
EN alltheragefaces



♥ ♥ ♥

ga naar het eerste recept ENCHILADA'S (link)
ga naar het originele recept (link) van beautygloss (link)
OF KLIK OP DE VOLGENDE LINK VOOR AL MIJN RECEPTEN