dinsdag 8 maart 2011

DE MAKE-UP VAN CLEO

CLEO copy

Ik kwam een leuk artikel tegen op beautygloss.nl:

Cleopatra’s Beauty Geheimen 
Als er één historische vrouw is die bekend is om haar beauty tips, dan is dat wel Cleopatra. Cleopatra VII Philopator was een koningin in het oude Egypte, ze leefde van 69 voor Christus tot 30 voor Christus. Cleo was prachtig, veel mannen waren verliefd op haar. Een belangrijk onderdeel van haar leven was beauty, ze was ontzettend creatief en ontdekte ware beauty trucjes die nog steeds werken. Lees verder voor de trucjes van Cleo die bekend zijn!
  • De zwarte eyeliner met een dikke wing opzij is toch wel de signature look van Cleopatra. Hiervoor gebruikte zij loodzout. Laatst is gebleken dat zij dit wel deden om mooier te worden, maar vooral om infecties aan de ogen te voorkomen, loodzout bevat namelijk een stofje dat je ogen beschermt tegen ooginfecties. Tegenwoordig is lood verboden in kohl, maar we gebruiken nog steeds met liefde het zwarte lijntje om onze ogen!
  • Een populaire oogschaduwkleur was groen, hiervoor gebruikte ze malachiet (dit is een steen). Kan je nagaan, het begin van minerale make-up!
  • Op lichaamsgebied is haar melk-honing bad toch wel de populairste tip. Iedere dag nam zij een bad van melk met honing, waardoor ze een mooie zachte huid kreeg. Dit kan je zelf doen door een (half) pak melk toe te voegen aan je bad en wat lepels honing. Genieten maar!
  • Wist je dat Cleopatra de eerste was die de tampon bedacht? Ze rolde papyrus strak op en gebruikte dit hoe wij tegenwoordig tampons gebruiken.
  • Er zijn complete beauty recepten ontdekt op papyrus! Ik zal er later vandaag eentje posten in een apart artikel. Maar er werd vooral gebruik gemaakt van honing, citroen en natron. Natron kun je vergelijken met baksoda. Grappig, want het zijn nog steeds populaire natuurlijke beauty middeltjes.
  • Als reiniger gebruikte zij een combinatie van olie en citroen. Niet twee keer per dag, maar meerdere keren per dag! Dit middeltje was populair, want het is ook in de tombes van vrouwen gevonden na hun dood (zo tussen de juwelen, in een potje).
  • Ze gebruikte al foundation, een combinatie van witte lood en dierenvet. Als rode blush en lipkleur gebruikte ze geperste kevers. Brr!
  • Ze gebruikte als moisturizer op haar huid aloë vera. Dit maakt de huid lekker zacht en koelt het af.
  • Als tonic gebruikte zij appel cider azijn (na íedere wasbeurt van haar gezicht).
  • Yep, ook suikerwax kwam van Cleopatra. Haar weg waxen op het lichaam met dit natuurlijke recept (klik hier voor mijn filmpje) werkt nog steeds super! 
In mijn zoektocht naar haar tips ondekte ik zó veel.. het lijkt wel of ze de complete dag bezig was met haar uiterlijk. Meerdere keren per dag het gezicht wassen, iedere dag een beauty bad nemen, altijd perfect haarvrij zijn en mooie make-up dragen.. ze klinkt echt als een perfect verzorgde vrouw die uren kwijt was hier aan. Respect!

 (BRON)
CLEO MONKEY copy
Illustraties: MTWVDB (Marijke van den Berg)