dinsdag 21 juni 2011

ICEMAN


☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡
Ik las een tijdje terug in het nieuws van eenvandaag.nl:

Het wetenschappelijk onderzoek naar Wim Hof, beter bekend als The Iceman, heeft opmerkelijke resultaten geboekt, stellen wetenschappers van het UMC St Radboud.

Hof is in staat om extreme koude te weerstaan. Hij beklom blootsvoets besneeuwde bergen, liep op blote voeten een hardloopwedstrijd boven de poolcirkel en stond ruim zeventig minuten in een bad met ijsklontjes. Wim Hof strijdt al jaren voor medische erkenning. Hij wil bewezen zien dat hij zijn immuunsysteem kan beïnvloeden, iets dat door de wetenschap voor onmogelijk wordt gehouden. The Iceman lijkt echter zijn zin te gaan krijgen.

Het UMC St Radboud heeft het afgelopen jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de capaciteiten van Wim Hof. Het onderzoek is afgerond en het UMC St Radboud noemt de resultaten inderdaad ‘opmerkelijk’. EenVandaag volgde het onderzoek naar Wim Hof.

Voor het persbericht van het UMC St Radboud en meer informatie klikt u hier.
(Dat artikel zal ik helemaal onderaan ook plaatsen.)


EenVandaag maakte in 2008 al een portret van Wim Hof. Hieronder valt de reportage terug te zien.
(Die reportage moet je in het oorspronkelijke artikel bekijken.)

DIT BERICHT IS LETTERLIJK OVERGENOMEN VAN HET VOLGENDE ARTIKEL (er is ook een filmpje)
Opmerkelijk resultaat in onderzoek naar 'Iceman'
VAN DE VOLGENDE SITE
www.eenvandaag.nl

☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡
Op umcn.nl las ik het volgende:

 Opmerkelijke resultaten na onderzoek ‘Iceman’ Wim Hof

In het UMC St Radboud hebben hoogleraar experimentele intensive care geneeskunde prof. dr. Peter Pickkers en zijn team onderzoek gedaan naar ‘Iceman’ Wim Hof. Hof zegt dat hij, door meditatie en concentratie, zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden en zo de reacties van zijn immuunsysteem kan onderdrukken.

De resultaten van het onderzoek bij Hof zijn opmerkelijk, maar de onderzoekers benadrukken dat het hier gaat om een experiment bij slechts één persoon. Dat is onvoldoende als wetenschappelijk bewijs voor de stelling dat het autonome zenuwstelsel en de immuunrespons bewust te beïnvloeden zijn. Vervolgonderzoek met meerdere mediterende proefpersonen is noodzakelijk.

Onderzoek naar immuunrespons

Een goedwerkend immuunsysteem beschermt ons tegen virussen en bacteriën. Echter, als het immuunsysteem overactief reageert, kan dat schade aanrichten aan organen. Het immuunsysteem staat onder invloed van het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is niet bewust te beïnvloeden. Peter Pickkers en promovendus Matthijs Kox doen onderzoek naar de invloed van het autonome zenuwstelsel op de werking van het immuunsysteem.

Pickkers: ‘We dienen gezonde proefpersonen endotoxine toe, dat is een dood bestanddeel van de celwand van een bacterie. Eigenlijk houden we het lichaam voor de gek. Het immuunsysteem reageert alsof er een levende bacterie binnendringt en maakt ontstekingseiwitten aan. De proefpersonen krijgen door deze immuunrespons kortdurende griepachtige verschijnselen zoals koorts, rillerigheid en hoofdpijn.’ Het onderzoek is volstrekt veilig en inmiddels hebben 240 proefpersonen deelgenomen.

Iceman resultaten

‘Iceman’  Wim Hof, bekend door zijn opvallende activiteiten bij extreem lage temperaturen, zegt dat hij via concentratie en meditatie zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden en zo zijn immuunrespons kan onderdrukken. Om daarover meer te weten te komen, is ook bij hem endotoxine toegediend, terwijl hij mediteerde. Vervolgens zijn metingen gedaan van zijn hersenactiviteit, autonome zenuwstelsel en ontstekingseiwitten in zijn bloed.

Pickkers: ‘We zien na het toedienen van de endotoxine dat bij Hof het stresshormoon cortisol veel sterker toeneemt dan bij andere proefpersonen. We weten dat dit stresshormoon vrijkomt bij verhoogde activiteit van het autonome zenuwstelsel en dat cortisol de immuunrespons onderdrukt. We zien in zijn bloed dat hij veel minder ontstekingseiwitten aanmaakt. Gemiddeld was de immuunrespons van Wim Hof 50 procent lager dan van andere proefpersonen. Bovendien vertoonde hij vrijwel geen griepachtige symptomen. Deze resultaten zijn beslist opmerkelijk, maar wetenschappelijk gezien kan een bevinding bij één persoon niet bewijzen dat meditatie het autonome zenuwstelsel en de immuunrespons kan beïnvloeden. Daarvoor moeten we onderzoeken of er verschillen in immuunrespons zijn tussen een groep mensen die de concentratiemethode van Wim Hof heeft aangeleerd en een groep die de methode niet beheerst.’


DIT BERICHT IS LETTERLIJK OVERGENOMEN VAN HET VOLGENDE ARTIKEL
VAN DE VOLGENDE SITE
^ ___ ^




☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡

1 opmerking:

  1. VOOR DE FANS VAN DE ICEMAN:
    http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Warm-opgediend-The-Iceman/
    ☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡☆彡

    BeantwoordenVerwijderen

♡♡♡♡♡♡♡